10 previziuni SCANDALOASE pentru 2019. Evenimente improbabile, DAR DACĂ…

10 previziuni SCANDALOASE pentru 2019. Evenimente improbabile, DAR DACĂ...
Publicat: 09/12/2018, 17:41
Actualizat: 25/03/2019, 21:11

Previziunile scandaloase aparțin Saxo Bank, companie de investiții și tranzacționare, care lansează în fiecare an zece astfel de anunțuri, evenimente improbabile, dar care – dacă s-ar întâmpla – ar avea efecte majore pe piețele financiare.

Iată câteva idei:

– UE anunță un „jubileu” al datoriei,

– Apple asigură finanțare pentru Teslala 520$/acțiune,

– Trump îi spune lui Powell „You’re fired! (Ești concediat!”,

– prim ministrul britanic Corbyn duce GBP/USD laparitate,

– criza creditelor corporative împingeNetflixîn vârtejul GE,

– banca centrală australiană lansează relaxarea cantitativă din cauza spargerii bulei imobiliare în țară,

– Germania intră în recesiune,

– o explozie solară din clasa X aducehaos și generează pagube de 2 trilioane de dolari,

– impozitul global pe transport (Global Transportation Tax – GTT) intră în vigoare pe măsură ce panica legată de schimbările climatice se răspândește iar FMI și Banca Mondială anunță intenția de a opri măsurarea PIB-ului și de a se concentra în schimb pe productivitate.

„Apple realizează că, dacă vrea să pătrundă mai mult în viața utilzatorilor, următoarea frontieră este piața automobilelor, deoarece mașinile devin mai conectate digital. Steve Jobs a arătat că o companie trebuie să riște mult pentru a evita simplitatea și irelevanța. Recunoscând că Tesla are nevoie de mai multă putere financiară și că Apple trebuie să își extindă orizonturile pe piața automobilelor într-un mod mai profund decât cel reprezentat de software-ul Apple CarPlay, Apple va finanța Tesla cu 520 de dolari pe acțiune.

În 2019, nivelul nesustenabil al datoriei publice, revolta populistă, creșterea ratelor dobânzilor din partea Băncii Centrale Europene și scăderea lichidității vor redeschide dezbaterea europeană cu privire la modalitatea de a face față unei noi crize. Germania nu va lăsa zona euro să se prăbușească și va relua monetizarea.

În 2019, Pământul nu este atât de norocos și o exploze solară lovește emisfera occidentală, doboroară o parte din sateliții Pământului și dezlănțuie haosul. Factura? Aproximativ 2 trilioane de dolari”, sunt previziunileSaxo Bank

Previziunileserioaseaparțin invitațilorDC Communication, care organizează anual exercițiulPrognosis, menit să schițeze direcțiile mari de evoluție pentru anul 2019 ale diverselor domenii – de la servicii profesionale, bancar sau real-estate și până la sectorul media, în România.

Gabriel Sincu, partener asociat EY România crede că, în 2019, Ministerul Finanțelor va veni cu o mulțime de propuneri pentru a ușura viața contribuabililor (de ex. eliminarea impozitului pe dividende, consolidarea fiscală pentru companii, corectarea inadvertențelor din Codul fiscal etc.), dar nu va implementa niciuna dintre ele, pe motiv că „nu există spațiu fiscal”. Mai mult, ar putea apărea riscul unor majorări de impozite (un impozit progresiv pentru salariați?), în condițiile în care a fost deja subminată ideea de cotă unică.

Atitudinea agresiv-abuzivă a autorităților fiscale va continua în tot ceea ce înseamnă inspecții fiscale pe fondul unei reduceri accelerate a gradului de conformare voluntară. Acest lucru va genera probleme și mai mari contribuabililor, va aglomera și mai mult echipele de soluționare a contestațiilor și instanțelor.

Sincu încheie pe un ton optimist și crede că sistemul informatizat de declarare și plată a impozitelor și contribuțiilor sociale pentru persoanele fizice care obțin venituri, altele decât salariile, va fi pus la punct și va reprezenta primul pas spre normalitatea mult dorită în administrarea fiscală românească.

Vladimir Kalinov, vicepreședinte retail la Raiffeisen Bank crede că în 2019 vor fi două cuvinte-cheie în băncile comerciale: „date” și „tehnologie„. De ce? Pentru că este nevoie de ambele pentru a urma tendința în preferințele clienților: Personalizarea serviciilor – vrei să primești oferta de care ai nevoie în momentul și, eventual, în locul în care ai nevoie; Acces 24/7 și ușurință în utilizare – vrei să ai acces la produse și servicii oriunde, oricând; din acest punct de vedere, utilizarea telefonului mobil în accesarea serviciilor va avea și în 2019 o evoluție spectaculoasă; Siguranță și securitate (a banilor, tranzacțiilor și datelor): băncile vor face investiții semnificative pentru a se asigura că personalizarea și ușurința în utilizare vor fi susținute prin sisteme care să păstreze operațiunile și datele în deplină siguranță.

Liviu Tudor, președinte și fondator Genesis Property apreciază că sectorul imobiliar va trebui să întreprindă eforturi serioase pentru a putea menține rata de ocupare a birourilor ridicată. „Degeaba avem spații de birouri noi, dacă nu există companii noi care să își deschidă birouri în România. Mutarea chiriașilor dintr-un birou în altul nu este sănătoasă pentru piață, mai ales în contextul depășirii pragului de 3 milioane de mp. de birouri moderne până în 2020.

Comunitatea angajaților – spațiu pentru creativitate și colaborare online și offline. Angajații au nevoie de spații de relaxare atât în birou, cât și în afara acestuia. Noi am lansat spații exterioare de relaxare și prima piscină exterioară amplasată într-un parc de birouri încă de anul acesta. Ambele au fost primite excelent de către angajații companiilor chiriașe. Este evident că aceștia au nevoie de mai mult, însă consider că noi am făcut pași importanți în direcția bună.

Încă din 2016, în ambele parcuri de birouri pe care le deținem am observat că, dacă le oferi angajaților spații pentru conectare, atât în online, cât și în offline, nu vor ezita în a-și demonstra creativitatea și implicarea. Mă aștept ca în 2019, companiile chiriașe să înceapă să aloce bugete pentru dezvoltarea acestor comunități, în folosul binelui comun.

Este din ce în ce mai clar că angajații companiilor multinaționale au început să aibă pretenții tot mai mari în ceea ce privește înglobarea tehnologiilor moderne în livrarea de servicii. De exemplu, serviciile de curierat de la parterul clădirilor de birouri vor fi treptat înlocuite de servicii de curierat de tip drop-off / pick-up box. Un aspect important este iarăși legat de mobilitatea angajaților – serviciile de car-sharing în timpul zilei încep să își facă loc încet-încet în viața de zi cu zi. Am testat ambele servicii, iar răspunsul a fost pozitiv”, spune Tudor.

Valentin Stănescu, director general Dell EMC România spune că goana după date va declanșa următoarea „febră a aurului” în investițiile în tehnologie.

Organizațiile adună cantități uriașe de date de mulți ani. De fapt, se preconizează că, până în 2020, volumul datelor va ajunge la 44 de trilioane de gigabiți sau 44 de zetabiți. Este o cantitate imensă de date. În curând, vor începe să le exploateze, pe măsură ce transformarea digitală prinde contur. Deoarece organizațiile vor obține valoare mai mare din acele date, informațiile generând inovații și procese operaționale mai eficiente, vor apărea mai multe investiții din sectorul tehnologic. Se vor înființa noi companii care să se ocupe de marile provocări care să transforme inteligența artificială în realitate: gestionarea datelor și analitica federativă, în care informațiile pot fi obținute, practic, de oriunde și soluții de compatibilitate a datelor pentru obținerea unor modalități mai sigure și mai inteligente de a oferi rezultate uimitoare.

Lansarea pe piață a primelor dispozitive 5G este prevăzută cândva în cursul anului viitor, odată cu mult-așteptata rețea de nouă generație care promite să schimbe complet regulile jocului în materie de viteză și accesibilitate a datelor. Rețelele cu bandă largă și latentă redusă înseamnă obiecte, automobile și sisteme cu o mai mare capacitate de conectare și o multitudine de aplicații AI, de învățare automată și calcul pe infrastructura edge, deoarece aici vor fi generate toate datele. Nu va mai dura mult până când vom vedea peste tot micro-huburi (cu alte cuvinte, mini centre de date), care vor da naștere, de asemenea, unor noi oportunități „inteligente” de informare în timp real cu privire la ceea ce se întâmplă chiar la colțul străzii noastre. Orașele mici și mari vor deveni mai conectate ca niciodată, deschizând calea pentru apariția orașelor inteligente și a infrastructurii digitale, despre care preconizăm că vor avea o largă răspândire în 2030. Și va reprezenta o revoluție în domenii precum sănătatea sau producția, în care datele și informațiile generate pe teren pot fi procesate și analizate rapid în timp real, nemaifiind necesare transferurile înspre și dinspre un cloud și apoi comunicate imediat celor care au nevoie de ele.

Anul trecut, am prezis apariția Mega Cloud-ului, o varietate de cloud-uri care să formeze un model operațional centralizat, deoarece strategiile IT necesită atât cloud-uri publice, cât și cloud-uri private. Până acum, această predicție se adeverește. Dezbaterea pe tema cloud public versus cloud privat va continua să se diminueze, pe măsură ce organizațiile își dau seama că trebuie să gestioneze eficace toate tipurile diferite de date pe care le vor prelucra. Un recent studiu IDC a evidențiat că peste 80% dintre respondenți își readuc datele înapoi în cloudurile private aflate în propriile incinte și ne putem aștepta ca această tendință să se mențină, în pofida predicțiilor de creștere a cloud-urilor publice. Mediile multi-cloud vor dinamiza automatizarea, inteligența artificială și prelucrarea prin învățare automată deoarece acestea conferă organizațiilor capacitatea de a gestiona, muta și prelucra date unde și când au nevoie. De fapt, se va înregistra apariția mai multor cloud-uri, deoarece datele sunt din ce în ce mai mult distribuite în infrastructura edge din mediile automobilelor autonome sau din fabricile inteligente, în aplicații cloud native, în centrele protejate aflate în incintele organizațiilor, în vederea respectării unei multitudini de noi standarde de conformitate și confidențialitate și, desigur, în cloud-ul public pentru o varietate de aplicații și servicii pe care le utilizăm în fiecare zi.

Raluca Leonte, CEOWebhelp România mizează pe diversificarea serviciilor, adoptarea automatizării inteligente, orientarea spre analitica datelor și încorporarea digitalului în modelul de afaceri. „România este o destinație populară pentru nearshoring (externalizarea proceselor operaționale în țări învecinate) datorită mentalității și atitudinii deschise față de muncă a angajaților, abilităților solide ale acestora în domeniile IT, financiar și contabil, precum și datorită multitudinilor de limbi străine vorbite. În 2016, conform indicelui BPO (externalizarea proceselor operaționale) calculat de Cushman & Wakefield, România se clasa pe primul loc între piețele mature de outsourcing”.

Bogdan Nestor, director general, Țiriac Operating Lease apreciază că tendințele ce vor marca evoluția pieței de leasing operațional în 2019 sunt dictate de schimbările de la nivelul comportamentului și preferințelor clienților.

Preocuparea față de creșterea calității vieții prin protejarea mediului îi determină pe tot mai mulți utilizatori de autovehicule să opteze pentru variantele de tip hibrid și electrice, ceea ce va marca o creștere a volumului de clienți de leasing operațional pe acest segment, în detrimentul cererii pentru autovehicule cu motorizare diesel.

Oricând” și „oriunde” sunt cuvintele-cheie ce definesc tot mai accentuat așteptările clienților în ceea ce privește calitatea serviciilor. De aceea, digitalizarea va continua să câștige teren și în 2019 în zona serviciilor de leasing operațional, cu ajutorul aplicațiilor mobile, a platformelor online și gadgeturilor, care vor îmbunătăți semnificativ experiența clienților.

Un al treilea trend previzionat la nivelul pieței de leasing operațional în 2019 este marcat de creșterea apetitului pentru acest tip de soluții în rândul clienților de tip IMM și PFA. Aceștia devin tot mai conștienți de avantajele oferite de leasingul operațional, beneficiind de un plus de agilitate ce poate fi capitalizat pentru dezvoltarea propriei afaceri.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Un limbaj pe care Putin îl înțelege”. Ce sunt rachetele ATACMS cu rază lungă cu...
Mihaela Botezatu a răbufnit la nici o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Eu...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Cum va fi influențat războiul după ce SUA au permis Ucrainei să atace Rusia cu...
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă...
Cum arată în realitate misterioasa plajă neagră din Game of Thrones. A devenit unul dintre...
Prima reacție a Moscovei, după ce Kievul a primit dreptul să folosească rachete ATACMS pentru...
Divorț surprinzător în showbiz! Vedeta pe care ai văzut-o la PRO TV într-un serial celebrul...
Ce înseamnă dacă mori în vis? Răspunsul experților în somnologie
Răcire bruscă în toată țara, de la mijlocul săptămânii, cu diferențe și de 15 grade...
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
A apărut o nouă teorie în cazul morții lui Vladimir Shklyarov! Balerinul rus ar fi...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Ciolacu, Grindeanu si Simonis s-au plimbat in străinătate în avioane private, închiriate de firma Nordis....
Structura IMENSĂ găsită pe fața ASCUNSĂ a Lunii
Cea mai mare frică a lui Ceaușescu. Cum a ajuns să preia puterea totală
De ce întârzie UEFA verdictul în cazul meciului România- Kosovo. Când ar putea veni decizia
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe...
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au...
Ce este viciul cardiac, boala cu care a fost diagnosticată Andreea, fiica artistului Igor Cuciuc
BANCUL ZILEI. Bulă o întreabă pe Bubulina: – Ce ai pregătit pentru astăzi?
World of Warcraft, unul dintre cele mai iubite jocuri video din lume, a împlinit 20...